Yüzme öncesi ve sonrası beslenme nasıl olmalı?
Öncelikle temel yüzme eğitimi için bile havuza girecek olsanız en az iki saat önce yeme eylemi bitirilmelidir. Yemekten sonra yaklaşık bir buçuk saat kan; beyin ve kalpten uzaklaşır. Herhangi bir kalp sorunu olanlar için yemek üstüne çalışma yapılması tehlikeli olabilir. Bu tehlikeli durumlar kalp sorunu olmayanlarda da karşılaşılabilir.Yüzme metabolizmayı hızlandırarak, yemek problemi olan çocukların daha fazla acıkmasını ve yemek yemesini de sağlar.
Araştırmalar göstermiştir ki, su içi tedavileri, hastalığın iyileşme sürecini hızlandırmaktadır. Bu yöntemin tercih edilmesindeki bazı sebepler şunlardır:
-Suyun kaldırma kuvvetinin etkisiyle, kullanıcı, gerçek ağırlığının sadece %10 unu taşır. Geri kalan ağırlık su tarafından taşınır. Bu da kişinin kaslarına fazla yük binmesini engeller ve hareketler daha kolay bir şekilde gerçekleşir.
-Sakatlanan kişiler, eklemlerine hasar vermeden ya da tekrar sakatlamadan yeterli seviyede hareket edebilirler.
-Egzersizler kan dolaşımını hızlandırarak, sakatlanmış bölgedeki kan dolaşımını arttırır. Bu da iyileşme sürecini hızlandırır.
-Su basıncı, sakatlık etrafındaki şişmelerin inmesine yardımcı olabilir.
-Suyun içinde sadece bir kas gurubu değil bütün kas gurupları aktif hale gelir; ve aynı zamanda bölgesel gelişimin yanında bütün vücut gelişimi sağlanır..
-Suyun içinde nefes alım sayısı arttığı için vücuda giden oksijen miktarı artış gösterir. Dolayısıyla kaslara daha fazla oksijen gider kasların oksijen alma kapasitesi artar ve gelişim hızlanır.
DERSLERDE GÖRÜŞMEK ÜZERE.
www.yuzme.net